• informatika
  • .
  • kommunikáció
  • .
  • innováció

Tevékenység

Kutatás-fejlesztés és innováció

Vállalatunk elsődleges profilja az információs technológiai szektorban végzett műszaki kutatás-fejlesztés. Főbb szakterületeink: hardver és szoftver rendszerek kifejlesztése; szenzorhálózatok létrehozása, egészen az áramkörtervezéstől, a gyártáson keresztül, az adatfeldolgozó szerverek implementálásáig; komplex kül- és beltéri helymeghatározó technológiák megvalósítása; mobil alkalmazás-fejlesztés minden jelentős platformon; innovatív távközlési és adatkapcsolati szolgáltatások fejlesztése; személyre szabott műszaki tanácsadás. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik többek között a heterogén technológiák seamless együttműködésével létrehozott beltéri helymeghatározás, a szenzorhálózatok energiahatékonyság szempontjából történő optimalizálása, valamint a mobil készülékeken megvalósított képfeldolgozás és kiterjesztett valóság.

Kompetencia központok

Tapasztalt szakembereinkre alapozott kompetencia központjaink a legújabb state of the art technológiák és kutatási eredmények alkalmazásának, innovatív megoldások kifejlesztésének színhelyei. A szakadatlanul megújuló kihívások folyamatos tanulást és fejlődést követelnek meg minden munkatársunktól. • Szenzorhálózatok és érzékelés
• Helyfüggő szolgáltatások, térinformatika
• Képfeldolgozás, kiterjesztett valóság, immerzív média
• Kvantumkommunikáció
• Logisztika

Kétoldalú együttműködések

Kutatás-fejlesztési projektjeinket elsősorban ipari partnerekkel kötött kétoldalú együttműködések keretén belül valósítjuk meg. A kétoldalú kooperációk mellett kiemelt jelentőségű a hazai és az EU által támogatott kutatás-fejlesztési projektekben való részvételünk. Legfontosabb partnereink közé sorolhatók a hazai távközlés területén működő szolgáltatók, rendszer- és megoldásszállítók, valamint együttműködünk az informatikai szektor egyéb meghatározó vállalkozásaival is. Dolgoztunk már többek között a Nokia Solutions and Networks, a TCT Hungary, az ITware, a Virgo Systems és az NMHH partnereként is. Több proof-of-concept alkalmazásunk vár megvalósításra, amelyekhez befektetőket, partnereket keresünk.

Piaci termékesítés

Kutatás-fejlesztési tevékenységeink során nagy hangsúlyt fektetünk újszerű ötletek piaci termékké fejlesztésére és üzleti hasznosítására is. Kiemelt, termékesítési fázisban lévő projektjeink között szerepel az AgroWare mezőgazdasági döntéstámogató információs rendszer, az iParking intelligens parkolássegítő rendszer, a MallPILOT beltéri pozícionálás alapú direkt marketing csatorna, valamint a smart metering és szenzorhálózatok fogalmát újraértelmező RemoteSense technológia.

Projektek

Kiemelt projektjeinkről és kutatási területeinkről az alábbi témákra kattintva kaphat részletes információt:

RemoteSense
Kidolgozott vezetéknélküli átviteli rendszerünk a hatékonyan alkalmazott rádiós technológiáknak és a korszerű kommunikációs protokolloknak köszönhetően önszerveződő módon, energia- és költséghatékonyan képes információkat továbbítani egy távoli központi egységhez úgy, hogy terjedési tulajdonságai lényegesen jobbak mint más, hasonló technológiáké. Az újszerű RemoteSense technológia kiválóan alkalmazható többek között smart metering rendszereknél, környezetvédelmi és egészségügyi monitoring alkalmazásoknál, valamint gyártáskövető és logisztikai megoldások esetében is.
Magyar Innovációs TechShow 2012
JobCTRL
A JobCTRL elnevezésű, számítógépen és telefonon is futtatható alkalmazás segítséget nyújt azon cégeknek, akik flexibilis munkahelyek kialakítására és a produktív távmunka feltételeinek megvalósítására törekednek. A szoftver a feladatok kiosztása mellett a munkaidő és elvégzett feladatok objektív mérését, valamint a felhasználók valós idejű követését, ellenőrzését is biztosítja, melyek mind elősegítik a vezetők munkáját az erőforrások jövőbeni tervezésével kapcsolatban. A szerver oldali menedzsment felület lehetőséget biztosít adatbányászati algoritmusok segítségével előállított statisztikák készítésére, melyek nem csak a munkáltató, hanem a munkavállaló részéről is hozzáférhetőek, és elősegítik a hiteles visszacsatolást és értékelést.
Magyar Innovációs TechShow 2012
iParking
A korszerű infokommunikációs technológiákon alapuló, intelligens parkolórendszer a bevásárlóközpontok parkolóházaiban az egyszerű parkolóhely keresést, illetve eligazodást segíti. Az iParking mobilalkalmazás elindításával a gépjárműkövetés kültéren GPS alapú, a parkolóházba érve heterogén technológiákra épülő, komplex pozicionálással történik. A rendszer szabad parkolóhelyek nyilvántartására bel- és kültéren egyaránt megoldást kínál, különféle szenzoros és optikai módszerek biztosítják a parkolóhely detekciót. A felhasználók beltéri követése a Bluetooth technológia és különböző matematikai algoritmusok együttes innovatív alkalmazásával lehetséges. A fentiekben ismertetett technológiai infrastruktúrán alapuló rendszer a felhasználót a felkeresni kívánt üzlethez legközelebbi szabad parkolóhelyhez, majd a bevásárlóközpontban automatikusan a kívánt üzlethez képes navigálni. A megoldás további előnye, hogy alkalmas a pillanatnyilag elérhető erőforrások és az aktuális felhasználói igények valós időbeni összehangolására.
Magyar Innovációs TechShow 2013